Tuesday, May 24, 2011

π2

Ρεφορμιστικός μονόδρομος; Εξιδανίκευση άστοχη όσο οπουδήποτε. Η επανεκκίνηση αδύνατη. Αντικατάσταση ανάλυσης από θυμικό. Αποδοχή στοιχειωδών γεγονότων (facts cut a hole in us). Απόπειρες αποδόμησης του αποδεκτού προς πάσα κατεύθυνση. The way out is the way in. The way through is the way past. Γενίκευση παρατηρήσεων. Αναπροσαρμογή δεδομένων σε απαράλλακτο μοντέλο. ↔ . Δομική ταύτιση όλων των περιπτώσεων. Απονέκρωση μέσω αναλυτικής αφηρημενοποίησης...



Ας παρακολουθήσουμε τον ορθολογισμό και τον ανορθολογισμό να περιφέρονται στείροι σα μουλάρια.
Η απονέκρωσις με την οποία ερχόμεθα αντιμετ - Cut! Top! - Η αδιαφορία που διαφ - Cut! - Η φάση που μοιάζουμε να περνάμ - Cut! - Η μαλακία που μας δέρνει είναι λυγερή / κραδαίνει μαστίγιο σε πόζα σταθερή.
Η αυτοεπιβαλλόμενη αποκοινωνικοποίηση ως μέσο ατομικής προόδου. Η αρνητικότητα ως πηγή ανανεώσιμης ενέργειας. Τα μικροπροβλήματα στον μακρινό ορίζοντα ως πηγή χειμαρρώδους άγχους. Οι υπόνομοι της μητρόπολης ως πηγή έμπνευσης για το επερχόμενο μοντέλο διαβίωσης. Μα, μια στιγμή! Τι βλέπει το μάτι μου; Τι βλέπουν τα μάτια μου; Δε θα μπορούσε να είναι παρά μόνο, παρά μόνο μια ακατάληκτη περίπτωση - Cut!
Δεν είναι κι άσχημα.
Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα.
Όλοι έχουν προβλήματα (ποτέ δεν υποστήριξα πως κι εσύ, ως ανθρώπινο ον, δεν έχεις δικαίωμα στα δικά σου, προσωπικά, δυσεπίλυτα, πατροπαράδοτα, λαχταριστά προ-βλή-μα-τα!).
Πόσες αναπάντητες ερωτήσεις μας χρωστάνε;
Πόσα συστήματα καταστράφηκαν;
Πόσες περιττές ιατρικές εξετάσεις;
Πώς φτάνουμε σε τέτοιας κλάσεως σφάλματα;
Πού είναι τα ιπτάμενα αμάξια, οι συσκευές πασπαρτού, τα ελαφριά νερά και τα νανοτεχνολογικά αντικείμενα μιας χρήσης; Πού είναι ο εκγυκλοπαιδισμός, η κυκλικότητα, η στοιχειώδης κατανόηση του ολιστικού φαινομένου;
Πώς θα φύγω απ' αυτό το μπαρ;



Αγαπητοί φίλοι,


Ποτέ δε θα περνούσε από το μυαλό μας το να αφήσουμε να εννοηθεί πως τα χαρτία δε βρίσκονται όλα στο τραπέζι. Πλανάται, όμως, όποιος πιστεύει ότι η συσπείρωση των ιπτάμενων οχημάτων μας δε θα επιφέρει μια νέα αποκάλυψη.

3 Comments:

Blogger MARMZAT said...

:)

6/7/11, 3:00 PM  
Anonymous μαεcτρος said...

αγαπητέ, εύγε! με εντυπωσίασε το νέο σας κείμενο.

6/10/11, 9:04 PM  
Blogger zbouaerg said...

Χίλιες χιλιάδες ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, φαυλεπίφαυλο ανδρείκελο. Είθε ροδοπέταλα να στρώνουν το δρόμο το δικό σου και της οικογένειάς σου, κενόδοξε λιμοκοντόρε.

6/11/11, 4:49 PM  

Post a Comment

<< Home