Tuesday, June 19, 2007

Τραβάμε τα μανίκια μας ψηλά.

Προχωράμε μπροστά ολοταχώς! Καινούρια κτίρια, ψηλότερα από τα παλιά! Μια κοινωνία ανεκτικότερη στο διαφορετικό, χρήστες ναρκωτικών συζητάνε για την υγρασία και την ευημερία με γηραιές κυρίες στα μεσαία καθίσματα αστικών λεωφορείων. Και στους δύο η θέση επαραχωρήθη οικιοθελώς από ευγενικούς νεανίες, οι οποίοι κατόπιν ανέβηκαν θαρραλέα στις, επαναφερμένες τον τελευταίο μήνα, εξωτερικές πλατφόρμες των μέσων μαζικής μεταφοράς, για να κάνουν χώρο για ακόμα περισσότερους συμπολίτες τους. Μάλλον θα το έκαναν από συνήθεια, μιας και τα εν λόγω μέσα είναι πάντα άνετα και παρεμπιπτόντως, φτάνουν πάντοτε στην ώρα τους, με τους οδηγούς να χαμογελάνε και να ανοίγουν τις πόρτες με προθυμία. Εδώ που τα λέμε, δε χρειαζόταν να σηκωθούν καν.

Η λέξη «κράτος» καταργήθηκε. Πλέον οι πολίτες λένε «τρίτος γονιός», εν συντομία «τρίγος» και πολλοί παιάνες άδραξαν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας κατά κόρον τη λέξη «ρίγος». Οι δημοκρατικές διαδικασίες ποτέ δεν εγνώρισαν μεγαλύτερη άνθιση, με την προσέλευση στις εκλογές να αγγίζει το 100% και το στατιστικό λάθος να καταργείται μέσα σ’ ένα κλίμα γενικότερης ευημερίας. Πολλοί πολιτικοί απαντώνται να βοηθούν απλούς εργάτες στις δουλειές τους, κάτω από τον ζεστό και ευχάριστο ήλιο. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν ανησυχεί πλέον κανέναν, γιατί τους ανησύχησε όλους μαζί και το αντιμετωπίσανε.

Μη νομίσετε πως η ένδοξη πατρίς μας μοναχά απολαμβάνει αυτήν την ανεπανάληπτη ευημερία. Το ίδιο κλίμα ανθεί παγκοσμίως, με τον συμπαθή κλάδο των ανθοπωλών να αποτελεί πια οικονομική υπερδύναμη, αντικαθιστώντας τον, μισητό πλέον, παλαιότερο παράγοντα των εμπόρων οπλικών συστημάτων. Φυσικά τα περιττά του οφέλη τα αντλεί απευθείας στους λιγότερο τυχερούς, που πλέον αποτελούν μια συνθλιπτική μειοψηφία, στα όρια τη εξαφάνισης. Η ευημερία βρίσκεται σε καθενός το πρόσωπο, στην τσέπη όλων!

Πράσινο! Τρεις είναι οι χώρες παγκοσμίως που το κυβερνόν κόμμα δεν έχει κάποιο παράγωγο της λέξης «οικολογία» στο όνομά του κι αυτό απλά επειδή επέλεξαν να μην αλλάξουν το παλαιό τους, για ιστορικούς λόγους. Επτά είναι τα γνωστά είδη προς εξαφάνιση, με αρκετά παλαιότερα να επανεμφανίζονται για να ευημερήσουν για ακόμα μια περίοδο, πέραν της πρωτύτερης στην οποία είχαν, κάποτε, ενταχθεί από τους παλαιοντολόγους. Κάποιες έρημοι μεταλλάχθηκαν σε βοσκοτόπια και το χαντάκι των Μαριάννων αγγίζει, τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο, τα 19.000 μέτρα βάθος.

Τα διαζύγια πλέον μεταδίδονται συνήθως στις ειδήσεις και οι διαζευγμένοι λαμβάνουν χιλιάδες επιστολές, κάποιες από αυτές μνημεία συμπάθειας και κατανόησης και άλλες γραπτές ευκαιρίες για μια καινούρια αρχή. Όλοι έχουν δικαίωμα στην αγάπη!

Ο homo universalis είναι εδώ! Πολλοί σκουπιδιάρηδες, κατά παράξενη σύμπτωση, έδειξαν το ταλέντο τους στις τέχνες και τις επιστήμες και οι συναθροίσεις τους στην Κοπεγχάγη, δύο φορές το χρόνο, αποτελούν κοσμικό, καλλιτεχνικό και επιστημονικό γεγονός παγκοσμίου βεληνεκούς. Τα βραβεία νόμπελ έγιναν πλέον εβδομαδιαία για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της εποχής.

Η εποχή των απαγορεύσεων έλαβε τέλος! Ο έρωτας, τα ναρκωτικά και οι ιδέες διακινούνται ελεύθερα σε όλο το μήκος και το πλάτος του κοινωνικού ιστού και οι πάντες βρίσκουν το δικό τους μέτρο για να απολαύσουν τα ποίκιλα αγαθά που προσφέρονται. Η εγκληματικότητα έχει παρουσιάσει τέτοιες πτωτικές τάσεις, που πολλοί, κυρίως νέοι, δεν την αντιλαμβάνονται επακριβώς ως έννοια, όπως κάποτε δεν αντιλαμβανόντουσαν οι άνθρωποι την τηλεμεταφορά.

Η ισότητα είναι τόσο πλήρης, που τα σύνορα υπάρχουν πλέον απλά και μόνο για να θυμούνται οι λαοί λάθη του παρελθόντος και να ευφραίνονται για την ευημερία του σήμερα. Μονίμως αφύλαχτα, μετά την καθολική κατάργηση του στρατού που ψηφίστηκε στα ηνωμένα έθνη, διαβαίνονται ελεύθερα από ανέμελους πεζοπόρους με σακίδια γεμάτα καλούδια.

Τραβάμε τα μανίκια μας ψηλά.

Και επί τη ευκαιρία, τραβάμε και μια μαλακιούλα.

«Le monde marche! Pourquoi ne tournerait-il pas?»

8 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Οργή και ειρωνεία για την τραγική πραγματικότητα του σήμερα.
Ο επίλογος τα σπάει.

Keep Up!!!!

6/19/07, 7:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kathimerinotita ola auta pou eipes edw ston Ebro.

6/19/07, 7:31 PM  
Blogger Rozakas said...

Καλά όλα αυτά, αλλά ξέρεις οτι η προόδος των κοινωνικών αξιών δεν είναι κάτι το εύκολο. Σίγουρα οι ουτοπιστές προχωράνε την κοινωνία μπροστά, αλλά στην πραγματικότητα κάτι κοπρόσκυλα που σταματάνε να τρώνε με λαιμαργία κουράδια σωτέ μας αφήνουν να προχωρήσουμε. Άμα και όταν θυμηθουν.

Τα ιδανικά όπως και οι ιδανικές συνθήκες σε προβλήματα χημείας και φυσικής σταματάνε με το τέλος του λυκειού, mate. Απο εκεί και πέρα πρεπει να προσαρμόσεις τα όνειρα σου στην πραγματικότητα. Βέβαια, μπορείς και να κανεις το αντίθετο (you are most welcome to try). Τέσπα σε γαμώ στο κεφάλι, ιριδίζοντα χιονάνθρωπε γιατί ανοίγεις πολύ μεγάλη κουβέντα.

6/20/07, 7:29 PM  
Blogger zbouaerg said...

Ροζ, δε νομίζω πως ανοίγω κουβέντα, τουλάχιστον δεν προσπαθώ. Μόνη της ανοίγει η καριόλα. Τα ιδανικά γιατί να σταματάνε; Btw, το ιδανικό ίσως να 'ναι να μην έχεις τίποτα να προσαρμόσεις. Τεσπά.
thx waffen :D
Ο κρετίνος ο ανώνυμος είναι ο μπαφ; Αν ναι, είναι πράγματι κρετίνος. Αν όχι, οι πιθανότητες πάλι προς τα 'κει κλίνουν.
EEEEEEEEEEEEHEH

ougk

6/20/07, 9:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

You can't polish a turd. Οπότε, εκτός κι αν παίξει κάποια μετάλλαξη στη μέση, πώς;

6/21/07, 12:03 AM  
Blogger zbouaerg said...

Ρε απολίθωμα του ολέθρου κασ, πουσαι ναούμε, λέει ο μόβσαρ θα σε πάρει να βρεθούμε.
Αν είσαι έγκυος, θέλω να γίνω ο μανάβης σου.

ougk

6/26/07, 12:05 AM  
Blogger qerqe said...

Basika eisai la8os! Blepeis thn ka8hmerinotita apo poly la8os pleyra epeidh einai negative typakos ta blepeis skata!Einai men skata alla mporeis na ta dwseis apo positive pleyra kai na mhn ginoun skata kai apo skata pou einai na metamorfo8oun se emeto kai apo emeto se kati terastio kai ypergalaksiaka omorfo!BTW o marX htane antimarXistis opote ayta pou leei einai enantion se ayta pou prosdokei! WTF ?

7/25/07, 11:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

RE STEFANE OI POLITIKOI DE NOMIZO NA EXOUN THESH.TOULAXISTON ME TH SHMERINH MORFH TOUS.SAN EKLEGOMENA GOUROUNIA.DE GOUSTARO ANTIPROSOPEFSH GAMO TO MOU.

8/9/07, 11:54 AM  

Post a Comment

<< Home